Världens meny!

Island: Kjötsúpa

Publicerad 2014-09-14 19:33:00 i Huvudrätt

Island gjorde vi i juli 2013, i Berlin. Kjötsúpa är, som det låter, en köttsoppa, lammkött närmare bestämt, som kokts tillsammans med rotfrukter.
 
 
Recept
1,5 l vatten
0,5 st gul lök
2 morötter
0,5 st kålrot
skivad purjolök
500 g lamkött
100 g vitkål
tärnad potatis
 
Koka upp vattnet. Skölj köttet i kallt vattnet och släpp ner det i det kokande vattnet, koka på låg till medium temperatur i 2-3 minuter. Ta bort skum på ytan och tillsätt salt. Koka i 30 minuter. Koka på låg temperatur i 10 minuter. Tillsätt morötter, lök, vitkål, kålrot, potatis och purjolök. Koka i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta bort fett före servering.
 
Fritt översatt från Jo's Icelandic Recipes
 
Betyg och kommentarer:
Rasmus: 5 av 10. Eftersom irish stew fick 6 måste denna vardagliga men goda rätt få ett betygssteg under. Helt ok medelbetyg men det är trots allt en relativ betygsskala vi talar om.
Maria: 5 av 10. Gott men inget speciellt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela