Världens meny!

Hawaii: Efterrätt - Pineapple Upside-Down Cake

Publicerad 2014-09-14 18:43:00 i Efterrätt

Detta är en kaka som vi faktiskt gjort om många gånger. Det är en ananaspaj som vänds efter att den gräddats så att botten kommer överst. Under (eller över) ananasbotten är ett lager farinsocker med smör, därpå (eller därunder) en smet med bl.a kanel och vanilj. När jag (Maria) har gjort om den vid andra tillfällen har jag exprimenterat lite med antalet ägg och att använda färska eller burk-annanas. Det brukar bli bra att ta ett extra ägg för att den ska bli lite mer fluffig. Lyckades dock inte så bra med att ta färsk annanas eftersom den är svår att få bort tillräckligt mycket vätska från så jag brukar använda annanas på burk. Receptet finns här.
 
 

Maria: 9,5 av 10. Äntligen en lyckad efterrätt! Gott att det blev som karamelliserat socker runt ananasen. Extra roligt att lyckas med denna eftersom den är en av Desperate Houswifes-Brees specialiteter 
Rasmus: En stark 8 av 10. Vacker trots att den ser ut som en gulbrun batiktapet från 70-talet. Riktigt gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela